Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αιώνια πιστοί!


Οι σημαίες που έμειναν για πάντα στον ιστό τους. Οι άγκυρες που έμειναν σε ενα λιμάνι για μια ζωή. Το sport-fm.gr θυμάται τους επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές που δεν «αλλαξοπίστησαν» ποτέ.


Είναι κάποιες σημαίες που δεν «φθείρονται» ποτέ.

Κάποιες άγκυρες που δεν… σκουριάζουν, ακόμα και όταν τα νερά στο λιμάνι είναι ταραγμένα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποτελεί ένα απ’ τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστή που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον πρώτο σταθμό της καριέρας τους. Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Λίβερπουλ το sport-fm.gr παρουσιάζει τους επτά Έλληνες… ρομαντικούς.


Πότε Κούδας… πάντα ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Κούδας είναι ακόμα και σήμερα ο ποδοσφαιριστής έμβλημα του ΠΑΟΚ, με την ιστορία της ενδεχόμενης μεταγραφής του στον Ολυμπιακό το 1966 να έχει διχάσει την Ελλάδα στα… τρία!

Τα οικονομικά προβλήματα τον έστειλαν να συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με δελεαστικότατη πρόταση και ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τον αφήσει να φύγει.

Επέστρεψε στην Τούμπα 2 χρόνια αργότερα (εν τω μεταξύ είχε αγωνιστεί σε φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία) με 12.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον αποθεώνουν στην πρώτη του προπόνηση.

21 χρόνια στον ΠΑΟΚ (1963-1984)
504 συμμετοχές
134 γκολ





Το… ταίρι του Κούδα

Για 13 χρόνια ο Σταύρος Σαράφης ήταν το ταίρι του Γιώργου Κούδα στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Μαζί δημιούργησαν ένα απ’ τα πιο σπουδαία επιθετικά δίδυμα την δεκαετία του 70’ και δεν… πείστηκε ποτέ να βγάλει τα «ασπρόμαυρα».

Ο «Καίσαρας» αποτελεί μέχρι σήμερα τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ, χωρίς μάλιστα να απειλείται… άμεσα να χάσει αυτόν τον τίτλο.





13 χρόνια στον ΠΑΟΚ
358 εμφανίσεις
136 γκολ



Ο «κιτρινόμαυρος» αρχηγός

Είκοσι χρόνια στην ΑΕΚ, έντεκα τίτλοι και 19 χρόνια αρχηγός! Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας των «κιτρινόμαυρων» που δεν… βαριόταν να μετράει τίτλους.

Έμεινε πιστός στην ΑΕΚ, παρότι κατά καιρούς είχε… σφίξει ο κλοιός γύρω του από συλλόγους του εξωτερικού, αλλά και εγχώριους που τον διεκδίκησαν.





20 χρόνια στην ΑΕΚ (1979-1998)
448 συμμετοχές
47 γκολ




Μια ζωή στον Ηρακλή!






Άγκυρα στον Ηρακλή έριξε ο Δανιήλ Παπαδόπουλος, για τον οποίον έδωσαν μάχη ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα.


Ξεκίνησε απ’ τις Ακαδημίες του Ολύμπου Δενδροποτάμου, όμως σε ηλικία 18 ετών πουλήθηκε στον Ηρακλή απ’ όπου δεν έφυγε ποτέ.

Μέχρι και σήμερα το όνομά του φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας.

17 χρόνια στον Ηρακλή (1981-1998)
419 εμφανίσεις
64 γκολ




Το έμβλημα του Παναθηναϊκού


Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν συνδέσει την καριέρα τους με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γιάννης Γκούμας είναι ο μόνος που τη συνέδεσε μόνο μ’ αυτόν.

Ο Λαρισαίος ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟ το 1994 και με τις ηγετικές του εμφανίσεις –αλλά και τα… αρκετά γκολ που πέτυχε για σέντερ μπακ- έγινε μια απ’ τις σημαίες των «πρασίνων» για χρόνια.

15 χρόνια στον Παναθηναϊκό (1994 – 2009)
277 εμφανίσεις
27 γκολ





«Μόνιμος» στη Λάρισα

Τα 14 χρόνια που αγωνίστηκε ο Γιάννης Βαλαώρας στην ΑΕΛ δεν ήταν ο μόνος λόγος που έγινε έμβλημα για τους οπαδούς της ομάδας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ήταν μέλος της χρυσής ομάδας της δεκαετίας του 80’ και του 90’.

Έζησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο που έφτασε στη Λάρισα, όντας βασικό συστατικό της ομάδας και έγινε ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.

14 χρόνια στην ΑΕΛ (1978-1992)
346 συμμετοχές
102 γκολ





Κάτι παραπάνω από… πιστός

Δεκαπέντε χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας με την φανέλα του ΠΑΟΚ και 8 χρόνια στο παρασκήνιο μετράει ο Κώστας Ιωσηφίδης.





Ο γενικός αρχηγός του «δικέφαλου του Βορρά» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ενώ το 2005 απέκτησε θέση στο τεχνικό τιμ της ομάδας.


15 χρόνια στον ΠΑΟΚ (1971-1985)
397 συμμετοχές
16 γκολ



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου