Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

50.000 κόσμος για τον Ντέταρι


Τον Ιούλιο του 1988 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Λάγιος Ντέταρι. Ο πρόεδρος των "ερυθρόλευκων" Γιώργος Κοσκωτάς είχε σαρώσει την ελληνική αγορά και έψαχνε να αγοράσει έναν ξένο παίκτη που το όνομα του θα έκανε πάταγο στην Ευρώπη. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Λάγιος Ντέταρι.

Μέχρι ο Ούγγρος να έρθει στον Ολυμπιακό από τον ελληνικό Τύπο είχαν παρελάσει ουκ ολίγα ονόματα. Για μήνες ο κόσμος της ομάδας είχε "τρελαθεί" με τους παίκτες που ακούγονταν ότι θα έρθουν στο Λιμάνι. Ενδεικτικά το φως της δημοσιότητας είδαν ονόματα όπως ο Μαραντόνα (σ.σ Ο Φίλαθλος σε πρωτοσέλιδο του έγραφε ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει προσφορά ύψους τριών δισεκατομμυρίων δραχμών!), ο Όλαφ Τον, ο Πάολο Φούτρε, ο Έντσο Φραντσέσκολι.


Το σήριαλ έλαβε τέλος με την άφιξη του Λάγιος Ντέταρι στην Ελλάδα. Ο Ούγγρος ήρθε στον Ολυμπιακό αγωνιζόμενος την προηγούμενη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Άιντραχτ και είχε ψηφιστεί ο τρίτος καλύτερος παίκτης του γερμανικού πρωταθλήματος.




Η άφιξη του Ντέταρι προκάλεσε παροξυσμό και 50.000 οπαδοί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα εκείνης της εποχής, έσπευσαν να τον αποθεώσουν στο Δημαρχείο του Πειραιά.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου