Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με ερασιτέχνες λόγω... απεργίας!

Η κρίση είχε χτυπήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από παλιά. Ο Πανιώνιος, μάλιστα, βίωσε για τα καλά τις συνέπειες στις 27 Ιανουαρίου 1991!


Και τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά δεν φαίνεται να κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε πριν από ακριβώς 23 χρόνια. Τότε που οι επαγγελματίες παίκτες της ομάδας, όντας αρκετούς μήνες απλήρωτοι, αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό! Παρά τις πιέσεις που καταβλήθηκαν από την τότε διοίκηση των «κυανέρυθρων» μέχρι και λίγη ώρα πριν αρχίσει το ματς, οι παίκτες δεν έκαναν πίσω. Η απεργία ήταν γεγονός.

Για να αποφύγει τον μηδενισμό ο Πανιώνιος επιστράτευσε την ερασιτεχνική του ομάδα. Αμούστακα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν σε αγώνα Α’ Εθνικής και μάλιστα στην έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας και πρωτοπόρου εκείνης της σεζόν! Ανάμεσά τους και ένα «αστεράκι» που έμελλε να λάμψει: ο Τάκης Φύσσας! Πριν κλείσει τα 18, ήταν ένας από τους έντεκα πιτσιρικάδες που κλήθηκαν να υπερασπιστούν τα κυανέρυθρα χρώματα κόντρα στο «θηρίο». Πού να φανταζόταν τότε ο Φύσσας, ότι θα εξελισσόταν σε βασικό στέλεχος του Πανιωνίου, θα κατακτούσε Κύπελλο μαζί του. Ή, πολύ περισσότερο, ότι θα έπαιρνε μεταγραφή στην ομάδα που αντιμετώπισε στο ντεμπούτο του, θα γινόταν διεθνής και θα έμενε στην ιστορία ως ένας από τους ήρωες του Euro 2004;

Κάπως έτσι, όμως, γράφεται η ιστορία. Κανένας από τους υπόλοιπους 12 πιτσιρικάδες που κατέβασε σαν σήμερα ο Πανιώνιος δεν έκανε σπουδαία καριέρα (εκτός από τον Νίκο Παναγιωτάρα, ο οποίος έπαιξε και Α’ Εθνική με τον Εθνικό Αστέρα και σήμερα υπηρετεί τον Πανιώνιο ως βοηθός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου). Ούτε ο Χρήστος Αγγελής, ο 18χρονος μακρυμάλλης επιθετικός ο οποίος ήταν το πρόσωπο της ημέρας, μια και ήταν σκόρερ του γκολ της τιμής για τον Πανιώνιο. Το τελικό 6-1 φαίνεται βαρύ, έστω κι αν ήρθε στο ρελαντί, αλλά η μάχη ήταν κάτι παραπάνω από άνιση.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες παίκτες μιας ομάδας προχώρησαν σε απεργία. Πρώτος διδάξας ήταν ο Ατρόμητος, στις 17 Μαΐου 1981, ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει με ερασιτέχνες στο εκτός έδρας ματς με τον Εθνικό και γνώρισε τη συντριβή με 10-0!




Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 6-1

(7', 37', 85' Σαραβάκος, 24' Αντωνίου, 80' Φρατζέσκος, 81' Γεωργακόπουλος - 90' Αγγελής)


Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Μαραγκός, Καλπάκης, Κουρμπανάς, Καλιτζάκης (46' Φρατζέσκος), Χριστοδούλου, Σαραβάκος, Αντωνίου, Β. Βλάχος (63' Βαζέχα), Γεωργακόπουλος, Λούπου.

Πανιώνιος (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλαζάκης, Χαϊκάλης, Φύσσας, Σώκος, Καλύβης, Τσαμπούκος (46' Γιανναδάκης), Αγγελής, Φαρμακίδης (63' Κουτρογιάννης), Ηλιάδης, Παναγιωτάρας, Παπαδοκοτσώλης.



Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 6-1





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου