Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το ντέρμπι... του Κουκούλα

Η ρεβάνς Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις 8 Απριλίου 1992 έμεινε στην ιστορία κυρίως για τον Γιώργο Κουκούλα!

Δίκαια ή άδικα, εσείς θα το κρίνετε. Πέναλτι σαν κι αυτό που έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού ο διαιτητής από τη Λέσβο έχουν καταλογιστεί εκατοντάδες φορές. Όταν, όμως, δίνεται στην εκπνοή ενός ντέρμπι των "αιωνίων" και μάλιστα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, τότε δεν είναι περίεργο που έγινε χαμός.


Ο Κουκούλας προπηλακίστηκε από πλήθος κόσμου που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα και η καριέρα του στη διαιτησία τελείωσε άδοξα... Με αυτό το περιβόητο πέναλτι, ο Προτάσοφ διαμόρφωσε το 1-1 που χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση (το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0) και άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση του Κύπελλου.

Οι Πειραιώτες βρήκαν αντίπαλο στα ημιτελικά τον Ατρόμητο, ο οποίος τότε ήταν μία μέτρια ομάδα Β' Εθνικής και δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση.


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 (66' πέν. Σαραβάκος - 90' πέν. Προτάσοφ)


Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καραγεωργίου, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου (13' Δώνης), Βαζέχα, Μπορέλι (59' Φρατζέσκος), Μαραγκός.

Ολυμπιακός (Ολέγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Νεντίδης (70' Χαντζίδης), Βλάχος, Καραταΐδης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο, Προτάσοφ, Καραπιάλης, Σοφιανόπουλος (75' Μητρόπουλος).





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου