Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο και τέταρτης αλλαγής

 Αίφνης, η FIFA έγινε δεκτική σε αλλαγές που μέχρι πριν από λίγο καιρό ούτε καν συζητούσε. Ειλικρινής πρόθεση ή διπλωματικός ελιγμός του πανούργου προέδρου της για να κερδίσει φίλους και συμμάχους στην περίπτωση κατά την οποία θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο;

Η απάντηση θα έρθει εν καιρώ... Προς το παρόν, στην προ ημερών εκφρασθείσα πρόταση του Σεπ Μπλάτερ για χρήση του βίντεο κατά τη διάρκεια του αγώνα, πέρα από την τεχνολογία γραμμής, έρχεται να προστεθεί ακόμη μία.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους προπονητές και τέταρτη αλλαγή, σε αγώνες που οδηγούνται στην παράταση.

«Αυτή είναι μια ιδέα που έχει ήδη συζητηθεί με τους εθνικούς προπονητές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζεράρ Ουγιέ, που είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής του διοικητικού οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Είμαστε εδώ για να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα στο κοινό και το να αντικαταστήσουμε έναν τραυματισμένο παίκτη κατά τη διάρκεια της παράτασης ίσως είναι μια καλή ιδέα» συνέχισε ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ουγιέ υπογράμμισε ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα τα τελευταία χρόνια και παρατήρησε ότι περίπου το ένα τέταρτο των γκολ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο σημειώθηκαν στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, με τους αναπληρωματικούς που έχουν συχνά διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή να σημειώνουν τα 29 από αυτά, σε σύνολο 154.

«Προσωπικά, νομίζω ότι θα έχουμε λιγότερους παίκτες με κράμπες. Οι αναπληρωματικοί φέρνουν φρεσκάδα στο παιχνίδι» είπε. Η FIFA θα συζητήσει το θέμα της τέταρτης αλλαγής σε μελλοντικές συναντήσεις με τις εθνικές ομοσπονδίες το φθινόπωρο και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιό της.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου